Λιμεναρχείο Χωρίς Σκάφη Λόγω Κρίσης...

Μαρτυράς παράνομης αλιείας με χρήση δυναμίτη, έγινε πολίτης στη Τζιάς, ο οποίος αν και κατήγγειλε εγκαίρως το περιστατικό στο λιμενικό της περιοχής, αυτό δεν μπόρεσε να παρέμβει καθώς δεν διαθέτει ούτε ένα σκάφος!
Όπως είπε ο καταγγέλων στον ΣΚΑΪ, στη συνεχεία απευθύνθηκε στο κεντρικό λιμεναρχείο Λαυρίου, απ’ όπου έστειλαν σκάφος, ωστόσο οι παράνομοι αλιείς είχαν πλέον εξαφανιστεί...

Σημειώνεται ότι η χρήση δυναμίτη είναι απόλυτα καταστροφική, όχι μόνο για τα ψάρια αλλά για κάθε θαλάσσιο οργανισμό.

Όπως φαίνεται από επίσημα στοιχεία κάθε χρόνο περιστατικά παράνομης αλιείας με εκρηκτικά η τοξικά οδηγούν σε κάποιες συλλήψεις.

Το 2009, την τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν στοιχεία, υπήρξαν μόνο πέντε τέτοιες συλλήψεις. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο αν οι συλλήψεις έχουν μειωθεί επειδή το φαινόμενο έχει γίνει πιο σπάνιο, ή λόγο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα και που δυσκολεύουν το έργο του.


Εξαιτίας της κρίσης δεν εγκρίνονται εύκολα κονδύλια συντήρησης των σκαφών, ούτε ακόμη η δαπάνη για καύσιμα κίνησης των ταχύπλοων, και είναι γνωστό ότι ελλείψεις σε δαπάνες έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην συντήρηση και λειτουργία του στόλου του Λιμενικού.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου